Parteneriatul cu Talentul Este Cheia, o colaborare de “aur”

Parteneriatul cu Talentul Este Cheia, o colaborare de “aur”

În urma parteneriatului realizat în acest sezon cu clubul bucureștean Talentul Este Cheia, condus de Viorel Mazilu, Academia Junior și-a trecut în palmares medaliile de aur la Campionatul Național rezervat juniorilor IV.

De la Academia Junior, 15 dintre elevii antrenorilor Ionuț Georgescu și Alexandru Roibu au evoluat de-a lungul sezonului pentru TEC București, anume Luca Stoica, Ayan Ghinescu, Cosmin Ionel, Dragoș Ionel, Cristian Anton, Liviu Barbu, Denis Georgescu, Ștefan Dumitru, Tudor Luca, Michael Ghiveciu, Iustin Ioan Radu, Iulian Luca, Ștefan Buzoianu, Cezar Cazan, Ianis Barbu.

Lotul echipei a fost completat de jucătorii de la TEC, pregătiți de Viorel Mazilu și Ionuț Tița: Nicholas Mazilu, Eduard Anghel, Alexandru Din, Mircea Nicolae, Milas Ciobanu, Filip Zanfir.

La Turneul Final, disputat la Timișoara, la sfârșitul săptămânii trecute, au participat 16 echipe, repartizate, în prima fază, în patru grupe a câte patru formații fiecare. TEC/Academia a evoluat în Grupa B, câștigând toate cele trei partide, cu LPS Banatul Timișoara, scor 56-32, cu HC Junior BB Buzău, scor 39-27, și cu AHC Potaissa Turda, scor 34-31.

Astfel, a avansat în faza Grupelor Principale, unde și-a continuat parcursul perfect, învingând echipele AH Minaur Baia Mare, scor 47-29, respectiv LPS Vaslui, scor 37-27.

Calificată de pe locul întâi, TEC/Academia a evoluat în semifinale în compania celor de la ACS Szejke Odorheiul Secuiesc, impunându-se cu scorul de 37-28. În finală, s-a reîntâlnit cu LPS Vaslui, obținând o victorie similară cu aceea din Grupa Principală, scor 36-25, devenind, astfel, campioană a României.

Iată cum parteneriatul dintre Academia Junior și Talentul Este Cheia, două cluburi private, poate reprezenta un model de succes de colaborare.

1 Comentariu

  • mateescu Posted 10 ianuarie 2023 19:02

    Poate fi un model asocierea lor dar se pare că nu au avut nici un adversar pe măsură!!! poate dacă participau separat erau meciuri mai echilibrate.Fără adversari puternici nu există performanță!!!

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *