Naționala de cadete – pe locul 5 la Jocurile Mediteraneene U17

Naționala de cadete – pe locul 5 la Jocurile Mediteraneene U17

Echipa națională de cadete a României (jucătoare născute în 2008-2009) a participat, săptămâna trecută, la a 16-a ediție a Jocurilor Mediteraneene la handbal feminin – U17, competiție ce s-a desfășurat în Grecia, la Nafplio. Din lotul tricolor au făcut parte și trei jucătoare ale Academiei Junior: Diana Lefter, Diana Marin și Cristiana Anastasiu.

Selecționata României, antrenată de Elena Moise, a participat cu jucătoare mai mici ca vârstă.

România a încheiat pe locul 2 Grupa B, după ce a câștigat cu Grecia (scor 28-22) și Tunisia (28-23), dar a pierdut cu Turcia (24-32), calificându-se în Grupa High Level, la care au avansat primele trei clasate din cele două grupe preliminare. Echipa tricoloră a pierdut, apoi, toate cele trei partide disputate în faza superioară, cu Muntenegru (17-25), cu Spania (17-34), cu Croația (12-21), jucând pentru locul 5, cu Grecia, meci adjudecat, cu scorul de 32-18.

Diana Lefter

Diana Lefter

Diana Lefter a fost una dintre jucătoarele de bază ale echipei naționale, regăsindu-se printre principalele marcatoare, în vreme ce Diana Marin și Cristiana Anastasiu au contribuit, de asemenea, pentru reprezentativa tricoloră. Cele trei jucătoare sunt pregătite la Academia Junior de Ionuț Georgescu, Claudiu Ghesoiu și Laurențiu Jugănaru.

Competiția a fost adjudecată de Spania, învingătoare, în finală, cu Muntenegru, scor 33-20, iar Croația a câștigat medaliile de bronz, după ce a învins Turcia, scor 30-18.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *