Academia – locul 1 în grupa preliminară de la Turneul Final Speranță

Academia – locul 1 în grupa preliminară de la Turneul Final Speranță

Echipa de junioare III a clubului a câștigat și ultima partidă din grupa preliminară de la Turneul Final Speranță. Elevele antrenorilor Ionuț Georgescu, Claudiu Ghesoiu și Laurențiu Jugănaru au jucat, în această seară, cu HC Dunărea Brăila, ambele echipe având asigurată calificarea în semifinale încă de ieri. Astfel, meciul conta pentru supremația în grupă.

Echipa Academiei s-a impus clar, cu scorul de 48-32, adjudecându-și toate punctele puse în joc.

În prima secvență, ofensivele au fost de neoprit, marcându-se, în total, 32 de goluri, jucătoarele Academiei câștigând cu 18-14. Apoi, și-au adjudecat și a doua parte a jocului, după ce s-au desprins la mijlocul reprizei, scor 13-9.

În ultima secvență a partidei, Dunărea a condus, în primă fază, dar Academia a revenit, de la 3-5, preluând inițiativa, după o serie de șase goluri consecutive. După aceea, nu a mai privit în urmă, desprinzându-se tot mai mult și câștigând cu 17-9.

Pentru Academia, au jucat Iulia Stoica, Olguța Dan, Diana Anton – Diana Marin 19 goluri, Diana Lefter 18, Daria Comendant 6, Raluca Stoica 2, Andrada Caloian 2, Adriana Ion 1, Maria Luca, Ștefania Ioan.

Astfel, Academia Junior a încheiat cu 14 puncte, pe prima poziție a clasamentului, iar HC Dunărea Brăila s-a situat pe locul 2, cu 9 puncte, în vreme ce locurile 3 și 4 au revenit echipelor CSȘ Sibiu (6p), respectiv CSM Galați (1p).

În semifinale, Academia va juca în compania echipei LPS Bistrița, ocupanta poziției secunde din Grupa A, cu 8,5 puncte. Meciul este programat mâine, de la ora 18:00.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Viitorul Pantelimon (locul 1 în Grupa A, cu 15 puncte) și Dunărea Brăila.

Adaugă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *